Startkit för nya e-handlare

Det är många som saker som ska gå enligt plan för att din nystartade webshop ska bli lönsam. En vktig del i lönsamheten är således emballaget som produkterna ska packas i och skickas vidare med, varför emballaget bör väljas med omsorg. Fel emballage kan innebära skadade varor och skadat förtroende – vilket i båda fall kan vara förödande för en nystartad e-handlare.

Det finns idag många bra, stabila, säkra förpackningar med innovativa lösningar för att både paketering, utskick och returer ska fungera problemfritt.

› Den optimala e-handelspåsen

Att välja rätt storlek på förpackningen är A och O

Förpackningen storlek och format bör väljas utifrån vad det är för produkt som ska skickas. Man vill gärna undvika att en liten produkt skickas i en för stor låda där antingen en massa utfyllnadsmaterial fyller ut lådan eller att produkten studsar runt under transport.

Viktigt är också att tänka på vilket format som blir mest portoekonomiskt att skicka varorna med, är det ett brevpack, kuvert eller en låda? Har du långa produkter bör du välja en fyrkantstub framför en rund papptub, bl.a. pga av portokostnaden men också pga av önskemål från transportföretagen. Vissa utskick kräver mer avancerade specialkonstruktioner för att produkterna ska komma fram säkert, då är det viktigt att ta hänsyn till detta och titta på möjligheterna för en speciallösning.

Komplett guide för olika postemballages storlekat och format ››

Börja enkelt med ett startkit

EhandelsladorE-handelslådor i olika storlekar är bra att ha tillgängligt så att du kan skicka olika typer av produkter. Dessa e-handelslådor är lättpaketerade med snabbottenfunktion, är ekonomiska och passar utmärkt för utskick.

Att använda sig av Tur&Retur lådor är fördelaktigt när det finns risk att varan skickas tillbaka. Dessa lådor är försedda med extra dubbelhäftande tejp som används vid returen. Om du ska skicka känsliga artiklar, såsom läsplattor, mobiler eller prydnadssaker, kan du välja lådor försedda med plastfolie som håller produkten säker på plats inuti lådan.

Utfyllnadsmaterial såsom Fillpak Paper eller luftkuddar är att rekommendera då de skyddar samtidigt som de väger väldigt lite.

Så summa summarum är;

  • att använda sig att förpackningar som är speciellt anpassade för utskick
  • att välja rätt storlek i förhållande till det som ska skickas
  • att tänka på att skydda produkten väl inuti emballaget.

Det finns flera bra standardutförande för just detta ändamål, men givetvis krävs speciallösningar ibland. I båda fallen kan Boxon hjälpa dig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s