10, 9, 8, 7…snart smäller det!

2017-2018

Lite drygt en dag kvar tills vi tågar in i 2018. Vi lämnar bakom oss ett händelserikt och spännande 2017, och avslutar med en liten tillbakablick på året som gått.

Året började i vanlig ordning med en Kick Start för medarbetarna. Denna gång med tema “värdeaddering”, och en liten annorlunda twist. Värdeaddering är nånting vi jobbar med väldigt mycket på Boxon; det är det som gör oss och vårt erbjudande unikt och kundens val när det gäller förpackningar och märkningslösningar. Därför en väldigt viktig punkt att ha med på dagordningen. Twisten var att medarbetarna fick i uppdrag att sätta ihop en intern minimässa, där fyra grupper fick agera monterutställare och resten fick agera olika kundgrupper. Vårt erbjudande skulle presenteras på ett sätt så att samtliga kundgrupper, från de minsta till de allra största, skulle se ett värde i vårt erbjudande.

kick-start2017

Och vilken mässa det blev! En mässa av aldrig tidigare skådat slag, och ett nytt koncept var fött. Ett koncept, “from small to X-large“, som vi under året valde att fokusera kring den snabbt växande e-handelsbranschen.

ehandelsbranschen.jpg

E-handelsbranschen är en spännande bransch, både för Boxon och för våra kunder. Vi själva har de senaste åren valt att satsa mycket digitalt, genom att bl.a. erbjuda våra kunder beställningsmöjligheter online i olika former. Vi har nu e-handel i 4 länder, och nichade siter med möjlighet att beställa emballage med tryck i 3 länder.

Flera av våra kunder finns i denna bransch och vi har därför utvecklat mycket av vårt sortiment för just e-handelsbranschen.

Under våren tog vi vårt erbjudande ett steg längre och lanserade Boxon Automation; ett segment där vi fokuserar på att integrera helhetslösningar med kundens system. Boozt Fashion blev vår första kund inom detta område. I detta projekt har Boxon levererat transportbanor, maskiner, scanningsystem, etikettprinter och mjukvaror till Boozt’s order- och plockflöde, och allt är automatiserat och kopplat med Boozt’s egna system. Black Friday blev en riktig tentamen och lyckligtvis höll hela lösningen.

boozt.jpg

Även om det är häftigt med stora, avancerade projekt så är det minst lika intressant att få vara med i uppstartsfasen för mindre, nystartade företag.

beverage-825

En växande trend i Sverige är microbryggerier. Aldrig förr har det funnits så många ölbryggerier i Sverige. Här kan Boxon hjälpta till på flera plan och vi har därför lanserat ett koncept för just bryggeribranschen med specialbyggda lådor för long-neck-flaskor, digitaltryck på lådor och etiketter i mindre upplagor och med möjlighet till variabelt tryck för att sticka ut på butikshyllan, och ihopsatta kit för det helt nystartade bryggeriet.

flaskor-longneck-2_friEtikett och design är två ofta helt skilda kompetensområden men ändå är de otroligt viktiga tillsammans. Utan en snygg design på etiketten har många företag svårt att bygga varumärke. Under året har vi lanserat en tjänst där vi erbjuder att även ta fram design för kundernas etiketter, en enorm fördel när man inte själv har tiden eller kompetensen inhouse. Våra grafiker har erfarenhet från både etikettbranschen och design och tar nu fram fantastiska layouter på rullande band.

Det är mycket som hänt under året och det är svårt att få med allting utan att bli långrandig. Vi har hållit minimässor för våra kunder runt om i landet, robotarna har börjat ta över, vi har snackat om prylar som pratar, satt ihop ett Innovation Team, suddat ut gränserna mellan Norden och Kina, och mycket mer.

Allt som vi åstadkommer, tar oss an och genomför är tack vare våra kunder som håller oss i gång. Strax innan jul kom senaste numret av Unboxed ut, ett specialnummer där vi fokuserar 100% på att lyfta våra kunder och lyckade projekt som vi genomfört tillsammans.

Det är ni som får oss att utvecklas, utmanas och förbättras, samtidigt som det är tack vare er vi vågar investera, chansa och nå nya höjder.

Läs vår kundtidning direkt online, ingen registrering behövs för senaste numret.

unboxed-nr2-2017

Vi är redan igång med en del kul projekt som kommer nå sin kulmen under 2018. Det är mycket som händer och vi är alla taggade att ta oss an 2018. Vi söker också ständigt nya stjärnor till vårt team, just nu en logistiker till Helsingborg. Håll utkik på vår hemsida för fler kommande tjänster.

Boxon önskar dig och alla våra kunder, leverantörer, prospects och andra intressenter ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År! 🙂

new-yar.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s