Mjukvaruintegration med Boozt Fashions system

Boozt Fashion är sedan 2007 en av Nordens största e-handelsiter inom kläder och mode. Sedan 2013 har Boxon haft ett partnerskap med Boozt gällande förpackningslösningar. Under 2017 tog vi steget ett snäpp längre och implementerade en helhetslösning där våra maskiner, transportbanor och mjukvaruprogram kopplades samman med Boozt’s system för ordermottagning och utleverans. Boozt blev således Boxons första automationprojekt.

Hela caset samt en video om lösningen kan du se här

img_3779-red.jpg

När det gäller mjukvarudelen har vi skapat en lösning som hanterar adressutskrifter, vägning, sortering av emballage etc – Boxon SoftCode. Lösningen innebär att hela förpackningsflödet (packning, sortering etc) kan hanteras i en och samma lösning  istället för en lösning för varje förpackningsstation. För Boozt’s del effektiviserades förpackningsflödet betydligt genom att man kunde styra hela flödet från en central server.

Att undvika onädiga etikettbyten

Genom att använda en och samma etikettstorlek för transportmärkningen kan man hantera utskriften med en och samma printer, vilket innebär att man slipper onödiga etikettbyten. SortCode anpassar layouten som ska skrivas ut utifrån alla de speciella krav på layouter som varje enskilt transportbolag har. Till hjälp för design och layout används välkända mjukvaror för etikettutskrift. På så sätt blir det enkelt att lägga till nya transportbolag då det är lätt att designa nya layouter efter varierande önskemål.

Ordrar från Boozt sänds till SortCodes databas

Varje order som Boozt tar emot i sin orderplattform sänds till SortCodes databas. Där väntar adressinformationen tills operatören har packat ordern och ordernumret scannas av i transportörlinjen vid packmaskinen. Adressetiketten skrivs då automatiskt ut och placeras på paketet. Detta kan ske så snabbt som inom sekunder efter mottagandet av ordern.

När ordern är packad vägs varje paket och sänds till SortCodedatabasen för kontroll. Där loggas det mot paketets ordernummer och man får en bekräftelse på att allt som är beställt också finns i paketet, eventuella avvikelser spåras direkt.

Boozt-scanningSpårning och kontroll

Transportörerna får sina paket i vagnar och sorteringen av respektive paket sker automatiskt, genom att de unika streckkoderna scannas. En sorteringskod sänds till transportbanan från SortCode. När det gäller återrapporteringen sparas all data med transportör, vikt och tider. Det är därför möjligt att få fram en rapport med dessa data för att spåra gods och tider. Information som också kan användas för statistik och kontroll.

Boxon Automation öppnar en värld av nya möjligheter. Vill du veta mer så berättar vi gärna om möjligheterna. Läs mer eller kontakta oss direkt.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s